Ivona Pavićević: Osjećaj je predivan, presrećne smo što smo dobile Angolu i izborile glavnu fazu

Foto: IHF

Crnogorske rukometašice u meču bez prava na kiks su pobijedile Angolu (30:20) – tako zaboravile na nugodan poraz od Slovenije na startu, izborile drugu fazu šampionata u Španiji.

„Osjećaj je predivan, presrećne smo što smo dobile Angolu i izborile glavnu fazu. Bilo je teško poslije poraza od Slovenije, ali smo po ko zna koji put pokazale da smo prave kada je najpotrebnije. Angola je nezgodan protivnik, najvažnije je što smo pokazale karakter”, ističe Ivona Pavićević.

Pobjedom nad Afrikankama nije završen posao za rukometašice Crne Gore. Čeka ih još jedan meč u grupi A, i to kakav – duel sa olimpijskim šampionom Francuskom.

„O Francuskoj je suvišno pričati. Fenomenalna je na svim pozicijama i odbrana će biti najvažnija. Ako budemo prave u tom segmentu, dobar osjećaj ćemo prenijeti u napad. Moramo da igramo disciplinovano, sa što manje tehničkih grešaka, jer protivnik kao što je Francuska to kažnjava lakim golovima”, poručuje lijevo krilo Budućnost Bemaxa.

Trijumfom nad Angolom, „lavice” su izbjegle Kup predsjednika, tj. mečeve za plasman od 25. do 32. mjesta sa selekcijama iz trećeg rukometnog svijeta. U glavnoj fazi ih čekaju dueli sa Rusijom, Srbijom i Poljskom, na kojima mogu da napreduju.

Foto: IHF

Mečevi 19. kola CFL umjesto u četvrtak, igraju se u srijedu

Saopštenje FK Arsenal: Suđenje je katastrofalno cijele polusezone