Saopštenje FK Arsenal: Suđenje je katastrofalno cijele polusezone

foto: fscg

Nakon FK Igalo 1929 danas se saopštenjem obratio još jedan klub iz 2.CFL Arsenal iz Tivta.

I Tivćani se u saopštenju, koje potpisuje predsjednik Dejan Kandić žale na suđenje.

“FK Arsenal je odlučio da se obrati javnosti u moru sličnih saopštenja ove nedjelje. Pitamo nadležne organe u FSCG da li će neko snositi odgovornost za katastrofalno suđenje cijele polusezone, koje je direktno odlučilo da Arsenal ne bude jesenji šampion? Da li je u interesu fudbala da Arsenal odustane od Prve lige? Da li je javnost obaviještena da će naš klub biti jedan od rijetkih, čiji će fudbaleri poći na pauzu bez jednog eura dugovanja, da imamo prvoligaški budžet narednih deset godina”, stoji u saopštenju tivatskog kluba.

Navodi se da je Arsenal “jedan od rijetkih klubova koji je svoje poslovanje napravio na zdravim osnovama, bez sumnjivog novca i bez novca državnih preduzeća.”

“Da li kreatori fudbalskog ambijenta znaju da u ”Arsenalu” trenira preko dvije stotine djece koja su napravila istorijski rezultat u ovoj polusezoni? Da li sve to treba da ruše sudije i sudijska i takmičarska organizacija? U fudbalu postoji nepisano pravilo da kad ekipi ne ide, ostavku podnosi trener. Zašto u ovom slučaju izostaju ostavke i smjene u sudijskoj organizaciji? Zašto je sudija Radovanović nakon suđenja Arsenalu u četvrtak, nagrađen da sudi Prvu ligu? Da li su to odgovarajući kriterijumi? Zašto Bokeški klubovi imaju najskuplje utakmice za službena lica i da li zbog toga neravnopravno ulazimo u fudbalsku trku? Mnogo pitanja na koja su odgovori morali doći davno. Poslednja šansa da nam se ne raspadnu Lige jeste vraćanje postulatu fudbalske igre, a to je regularnost. Ćutali smo cijelu polusezonu, jer nam je važno da gosti sa strane kad dođu u Boku i Tivat dožive kulturu, pristojnost i emancipaciju, ali to nikako ne znači da smo slijepi i da ne umijemo da pročitamo ono što nam je zapisano”, piše u saopštenju tivatskog kluba, koje potpisuje predsjednik Dejan Kandić.

Foto: FSCG

Ivona Pavićević: Osjećaj je predivan, presrećne smo što smo dobile Angolu i izborile glavnu fazu

Stefan Savić van terena do kraja godine