Gollazzo di Lui: Golovi? Trenutak inspiracije, razlika? Sve je dostižno (VIDEO)

Foto: FK Budućnost

Budućnost je tokom jeseni igrala dopadljiv fudbal, a ređale su se i lijepe egzekucije Miloša Raičkovića, Igora Ivanovića, Viktora Đukanovića, Zorana Petrovića… ali i Luke Mirkovića.

31-godišnji vezista ne postiže često golove, postigao ih je deset u plavom dresu na 215 utakmica, ali kada odapne strijelu to obično bude – “gollazzo”.

“Plavi” su u 18. kolu savladali Petrovac pod Goricom (2:1), a Luijeva ljepotica u finišu prvog dijela za 1:1 je pokrenula ekipu do važnog trijumfa.

“Nije isto kada na poluvrijeme odete sa neriješenim rezultatom ili sa golom minusa. Bio je važan za tim, a meni je pogotovo važan bio jer dugo nisam postigao pogodak”, govori za naš sajt Mirković, koji na treninzima proba udarce sa distance i koji je spektakularne golove postizao protiv OFK Titograda, Petrovca, Dečića, Sutjeske…

“To je trenutak inspiracije. Sigurno da na treningu nešto slično ne možete da vježbate, ali sve kreće od treninga i kada dajete sve od sebe na treningu, onda kao nagrada dođu ovakvi golovi”, poručio je rođeni Cetinjanin.

A od svih sjajnih golova, borbenom vezisti najdraži je upravo posljednji – protiv Petrovca.

“Vidio sam koliko je kasnije bio važan za tim i koliko je svima bilo stalo da dobijemo tu utakmicu. Što se tiče najljepšeg, to je defintivino protiv Dečića, kada su navijači proslavljali 30. rođendan pod Goricom. Jednostavno, sve se poklopilo u tom trenutku”, vraća Lui film na 18. novembar 2017. godine i trijumf na podgoričkoj areni od 4:1.

“Plavi” su se tokom prvog dijela sezone mučili sa povredama, a jesen su završili na trećem mjestu i kao polufinalisti Kupa.

“Gledajući iz ovog ugla, kada se sve završilo, mislim da smo izvukli maksimum iz tek završene polusezone. Stigli smo do polufinala Kupa i pojavili su se mladi igrači koji će vremenom još više da napreduju”, rekao je Mirković, pa se nadovezao.

“Što se tiče prvenstva, imali smo malih oscilacija, ali to je bilo i normalno kada su u pitanju mladi igrači i kada sagledamo koliko smo imali pehova sa povredama”.

Aktuelni osvajači duple krune nakon 19 odigranih kola zaostaju osam bodova za Dečićem i devet za liderom Sutjeskom.

“Sve je dostižno u fudbalu. Svjedok sam da se i prethodnih sezona i mnogo veća bodovna razlika stizala”.

“Plavi” su, uz sebe, od utakmice protiv Petrovca pod Malim brdom (9. kolo, 24. septembar, pobjeda 3:2) imali 12. igrača – to su bili “Varvari”.

“Bili su mnogo važan i nezaobilazan faktor. Mislim da smo u pojedinim utakmicama baš na krilima njihovog navijanja stigli do pozitivnih rezultata. I kada nije išlo, stali su uz nas i bili nam podrška, a to je odlika pravih i vjernih navijača”, podvukao je Luka Mirković.

Foto: FK Budućnost

KRLCG: Odigrani prvi polufinalni mečevi, Drobnjak i Baćović podržali rekreativce

Jovetić u timu kola Bundeslige