Pavićević: Naše najgore poluvrijeme u ABA ligi ove sezone; Žakelj: Ostvarili smo cilj

Foto: KK Mornar barsko zlato

SC Derbi je u Baru savladao Mornar 88:82.

Trener domaćih, Mihailo Pavićević, bio je razočaran pristupom svojih izabranika.

„Vidio sam to kod mojih igrača i plašio sam da nećemo ući fokusirano u ovaj meč. Sva moja priprema je bila da im skrenem pažnju da smo odigrali tri dobre utakmice, ali da to ništa ne znači, da je svaki meč priča za sebe. Izgleda da to nije dolazilo do njih, nisam ih ubijedio da se niko ne smije potcijeniti. Nije mi pošlo za rukom”, rekao je iskusni stručnjak.

Mornar je na velikom odmoru imao minus 25 (54:29).

„Odigrali smo ubjedljivo najgore poluvrijeme u ABA ligi ove sezone, bez imalo želje, žara, Primili smo 54 poena, a imali sedam faulova. To dovoljno govori koliko smo bili indolentni u odbrani, dopustili smo mnogo lakih poena, otvorenih šuteva, tri puta koš i dodatno bacanje. I u napadu je igra bila neorganizovana, zalijetali smo se, ispucavali… Ništa nije funkcionisalo”.

Trener SC Derbija Andrej Žakelj je, razumljivo, bio zadovoljan igrom u prvih 30 minuta, ali ga je zabrinulo posljednjih 10.

„Čestitke momcima. Cilj je bio da ovu utakmicu dobijemo, to smo uspjeli. Tim smo koji igra napadačku košarku, od toga živi, a u posljednjoj četvrtini smo stali i odmah je bio problem. Mornar je dao neke lake poene i dobio samopouzdanje, ali se na kraju pobjeda broji. Imamo šta da naučimo iz ovoga, neke reakcije nisu bile dobre, pogotovo mlađi. Ovo im je škola”.

Žakelj se osvrnuo na činjenicu da je njegov tim stao u finišu.

„Imamo dobre spoljnje igrače, koji mogu da pogode, a tu je i Kamenjaš koji postigne poene ispod koša i otvori za spoljnje igrače. Ide lako kad nam krene, a kad stane, imamo probleme. Tako je bilo i danas”.

Kakav peh: Nova povreda Jovetića – Herta poražena od Union Berlina (VIDEO)

Lovćen slavio u Beranama, odličan meč Matkovića i Latkovića