Pavićević: Preuzimam odgovornost za poraz; Žakelj: Presudila volja i želja

Foto: KK Mornar/Media Pro

Mornar je u Baru upisao treći poraz zaredom. Bodove iz “Topolice” je odnio SC Derbi koji je slavio 86:75.

Nakon meča trener Mornara Mihailo Pavićević je preuzeo odgvornost za poraz.

„Za ovaj poraz preuzimam odgovornost, jer sam odstupio od načela da igram utakmicu samo sa zdravim igračima. Podlegao sam osjećaju Rasela da će moći da igra, mislim da je to moja najveća greška. Ni u napadu ni u odbrani nije bio blizu svog nivoa, to je bila osnovna razlika večeras”, kazao je trener Barana i nastavio…

„Zabrinjava indolentan odnos u odbrani, pogotovo na početku utakmice. Apostrofirali smo da bi posebno trebalo da čuvamo trojicu igrača – Džeksona, Megija i Tasića, trio oko kojeg se vrti sve. Dopustili smo Megiju i Džeksonu da nam daju u 1. četvrtini pet trojki, a Tasiću da nas lagano savlada pod košem, u igri jedan na jedan. Nismo postojali, bili smo bez energije, sve je bilo kao usporeni film”.

Foto: KK Mornar/Media Pro

Na drugoj strani njegov kolega Andrej Žakelj imao je čime biti zadovoljan.

„Čestitke igračima, imali su pravi pristup poslije meča sa MZT-om, gdje nije tako bilo. Pokazali smo želju, to se vidi po 17 ofanzivnih skokova, tako bi i trebalo da igramo. Utakmica je bila vrlo bitna za nas, vidjela se nervoza u igri, procenat šuta nije dobar, ali su momci imali želju i volju, to je i odlučilo”, naglasio je slovenački trener.

SC Derbi osvojio “Topolicu”

Lovćen bolji od Milenijuma