Žakelj: Pali smo poslije Superkupa; Pavićević: Biće promjena u timu

Igor Drobnjak, Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Košarkaši SC Derbija pobijedili su Mornar 94:79 u četvrtom kolu ABA lige – upisali treći trijumf, dok su Barani i dalje bez pobjede.

“Studenti” su uspjeli da preokrenu rezultat, pošto su u trećoj dionici gubili 15 razlike – 57:42.

“Teška utakmica, očekivali smo tešku utakmicu. Digli smo intenzitet treninga, jer neke stvari nisu bile OK, a tako je bilo i danas, pogotovo u prvom poluvremenu. Momci su pokazali karakter. Iz minus 15 smo došli do plus 15. Bili smo bez Ivišića, sa povrijeđenim Baćovićem, ali to nije izgovor. Treba da budemo bolji u odbrani, tako da ima još puno da se radi. Malo smo pali poslije Superkupa, što je normalno, ali na skoru smo 3-1, što je odličan rezultat. Imamo rezultat, uz lošiju igru, što znači da imamo kvalitet. Treba još neke stvari da se poslože. Sad možemo rasterećeno da idemo u Ljubljanu”, rekao je nakon utakmice trener SC Derbija Andrej Žakelj.

Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Mornar je odigrao najbolji meč u ABA ligi.

Ipak…

“Ovih 25 minuta kada smo znali šta hoćemo u napadu i u odbrani, onda smo bili u igri. A onda je posljednjih 15 minuta preovladala košarka, koju su većina igrača igrala na nekom nižem nivou. Kad smo imali 15 razlike, počeli smo da igramo onako kako ne smijemo – da žurimo, da izmišljamo, da im otvaramo kontre, da daju lake poene, da se lako vrate u igru. Nažalost, nije bilo igrača koji bi to mogao da zaustavi, da se vratimo u normalu. Neke stvari se ponavljaju, gledamo da ih eliminišemo, ali ne ide baš lako. Čestitam Derbiju na pobjedi”, rekao je nakon utakmice trener Mornara Mihailo Pavićević.

foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Trener Barana nije bio zadovoljan zalaganjem pojedinih igrača, najavio je promjene u ekipi.

“Mi imamo problem i sa karakterom pojedinih igrača, koji, iako im dajem minutažu, čak mi pokazuju da nisu za ovaj nivo. Vrlo brzo će biti promjena u ekipi. Kad idete u rat, idete da poginete sa 10 poštenih momaka, a ne sa kalkulantima i, da ne kažem, kukavicama. Prepoznaće se neki na koje mislim, vrlo brzo ćete vidjeti ko neće biti u ekipi”, rekao je Pavićević.

Mornar u narednom kolu ABA lige dočekuje Krku, a SC Derbi gostuje Cedevita-Olimpiiji.

Prije toga, Mornar će u srijedu (18.30) gostovati Nimburku u drugom kolu FIBA Evropa kupa.

Standings provided by Sofascore

Mornar ispustio 15 razlike, SC Derbi slavio u “Morači”

Derbi 2. kola pripao Budućnosti, šampion jedini maksimalan