Gojković: Ako želimo u Francusku na finalni turnir, moramo da pobijedimo još jedan meč

Foto: Krsto Vulović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je u polufinalu evropskih kvalifikacija za Svjetsku ligu nakon što je u “Morači” savladala Francusku 11:10.

Nije bilo lako, pogotovo nakon prednosti Francuza 5:2…

“Očekivali smo tešku utakmicu, ali smo vjerovali da smo favoriti. Poslije 5:2 je u suštini igra bila onakva kakva je trebala da bude. Sa igračem manje u trećoj četvrtini bili smo dobri i sa golmanom koji je bio raspoložen u tom periodu. Poslije smo prestali da igramo, čuvali smo rezultat i pravili neke nelogične poteze. Sa odbranom, svakako, ne možemo biti zadovoljni”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Rival u polufinalu je Italija (petak od 19).

“Nova je ekipa, ali Italijani i dalje imaju pristup kao da su najbolji. Izuzetno su agresivni, očekivao sam Hvatsku kao favorita, ali Italijani su sve kontrolisali sa fantastičnom odbranom. Očekuje nas još agresivniji meč. Ako želimo u Francusku na finalni turnir, još jednu utakmicu moramo da pobijedimo”, istakao je Gojković.

Podrška publike je bila bitan faktor.

“Očekujem da će protiv Italije biti još bolje i ovo je velika prilika i iskustvo za igrače da igraju u ovakvoj atmosferi”, kazao je Gojković.

Cetinje domaćin šampionata za mlade šahiste

Pioniri na kampu u Podgorici