Petrović pred Dečić: Da nastavimo dobru seriju (VIDEO)

Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti u derbiju 32. kola CFL sjutra dočekuju Dečić od 19 sati.

„Plavi“ će odigrati četvrti međusobni duel sa Tuzanima, a u prethodna tri “plavi” tim je upisao remi (2:2 u Tuzima), poraz (2:1 pod Goricom) i pobjedu (2:0 u Tuzima).

„Protivnika smo analizirali prethodnih dana, ali i bez analize znamo se dobro jer smo već odigrali tri utakmice i svjesni smo da nas čeka težak zadatak. Dečić ima jako dobre pojedince u svojim redovima, zaslužuje poštovanje, ali se nadam da ćemo da nastavimo sa dobrom serijom“, poručio je Zoran Petrović, svjestan da je zajedno sa saigračima vezao šest pobjeda (pet u prvenstvu, jednu u Kupu)…

„Nalazimo se u odličnoj formi, bilo bi lijepo da sa još jednom pobjedom dočekamo drugu utakmicu polufinala Kupa Crne Gore. Eventualni trijumf bi nam sigurno dodatno značio na planu samopouzdanja“.

Budućnost i Dečić su se sastali 42 puta u nezavisnoj Crnoj Gori (plavi su ostvarili 32 pobjede, šest remija i četiri poraza), dok su pod Goricom odigrali 23 susreta (17 trijumfa plavih, po tri remija i poraza).

Okršaj u okviru 32. runde domaćeg šampionata će i za jedne i za druge biti priprema za revanš polufinala Kupa koji je na programu u srijedu.

„Kao što sam rekao, Dečić je dobra ekipa i sigurno će biti to neka vrsta provjere – kako za nas, tako i za njih. I to dobra provjera. Imamo tri gola prednosti pred drugu utakmicu u Kupu, uradićemo sve da zadržimo tu prednost“, rekao je 24-godišnji ofanzivac.

Petrović u posljednje vrijeme igra sve bolje, pored njegovog imena se ređaju kako golovi, tako i asistencije…

„Zadovoljan sam, uhvatio sam svoj ritam naročito u drugom dijelu sezone. Igram dobro, ali znam da uvijek može bolje. I trudiću se da budem bolji do kraja sezone“.

Brzonogi napadač je kao mladi igrač OFK Titograd bio najbolji strijelac lige u sezoni 2016/17, sada je na koti od osam postignutih golova, ima četiri pogotka manje od Miloš Raičkovića i Adnana Bašića koji su trenutno lideri što se tiče liste strijelaca.

„Brojke mi ne predstavljaju opterećenje. Za sada imamo našeg Miloša Raičkovića koji juri nagradu za prvog strijelca lige, bilo bi mi drago da bilo ko iz našeg kluba bude najbolji strijelac, a Miloš je tome najbliži. Brojke dolaze same dobrim partijama i igrama, tako da se stvarno ne opterećujem“, rekao je Zoran Petrović.

Jagodić- Kuridža: Nikog nije lako dobiti četiri puta u sezoni

Trener FMP pred Budućnost: Realno je 2:0 za njih, ali…