Basket u mom kvartu: Iz Golubovaca u Njegošev park putuju Parni valjak, As, Fitness i Zeta (FOTO)

Foto. Luka Stanković

Četvrti kvalifikacioni turnir projekta Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada, pod nazivom ,,Basket u mom kvartu”, odigran je protekle subote u Golubovcima, u organizaciji tamošnje Kancelarije za sport i mlade.

Za turnir u Zeti, koji je odigran na nedavno rekonstruisanom terenu kod Doma omladine u Mojanovićima, prijavilo se 7 ekipa: Parni Valjak, Gym bros, Trojka iz Bloka, Zeta, As fitness, Vatrogasci i Mlada Boleslav.

Ekipe su igrale grupnu fazu, po sistemu ,,svako sa svakim”, na kraju koje je ubjedljivo prvo mjesto, bez poraza, osvojila ekipa Parni valjak (Mladen Matanović, Petar Radović, Dušan Marković i Željko Matanović)

Foto: Luka Stanković

Drugo mjesto pripalo je ekipi As fitness (Miroslav Vujačić, Nikola Đuretić, Novica Ćetković i Boris Vujošević), dok je borba za treću poziciju bila najneizvjesnija, a u njoj su se najbolje snašli momci iz ekipe  Zeta (Marko Kračković, Marko Stanković, Đole Kovačević i Stefan Vidić), koji su tako osigurali posljednje mjesto koje vodi na završni turnir u Njegoševom parku.

Dvije prvoplasirane ekipe su, pored plasmana na basketaški spektakl na kultnom podgoričkom terenu, zaslužile sponozorske nagrade od Hotela ,,VOCO” i proteini.si.

Foto: Luka Stanković

Podsjećamo da je nagradni fond finalnog turnira 2500 eura, a za učešće na njemu su se do sada, pored ekipa iz Zete, izborili: Limun, Skyhook, Kuči (sa turnira u Zagoriču), Ivaniš i sinovi, Red cross i Meridianbet (sa turnira u centru Podgorice), Old Pub, Tristar i NLO (sa turnira na Starom Aerodromu).

Foto: Luka Stanković

Posljednja dva kvalifikaciona turnira na programu su na terenu ‘iza Simpa” (7. maja) i u Bloku 5 (8. maja) za koje se zainteresovane ekipe još uvijek mogu prijaviti slanjem maila sa imenima igrača i ekipe na mail sportglavnigrad@gmail.com ili u INBOX na FB stranici Sekretarijat za kulturu i sport – Glavni grad Podgorica”, zaključuje se u saopštenju.

2 CFL: Nova pobjeda Jedinstva

Banjajin bljesak