Živio Oreol

Foto: Formula 1/twitter

Piše: Igor Hrvatin

Ovaj tekst počinjem malo drugačije od prethodnih. Iza nas je spektakularna trka u Silverstonu – Španac Karlos Sainc prvi put u karijeri trijumfovao je u formuli jedan. Vidjećemo samo koliko će to na kraju koštati Ferari. Ali o tome nešto kasnije.

Momenat koji je obilježio početak trke i prvih sat vremena prenosa bio je stravičan incident u prvoj krivini u kom su učestvovala pet vozača sa grida. Najgore je prošao novajlija Kinez Žo Gvan-Ju, klizao se naopačke po asfaltu nakon kontakta sa Džordžom Raselom , ne bi li bio katapultiran u zaštitnu ogradu pored staze, njegov bolid se našao zaglavljen između ograde i zaštitnih guma. Jeziva scena i podsjećanje koliko je moto sport opasan i pored svih tehnoloških iskoraka koji su uvedeni. Ipak čuveni “oreol” (halo) spasao je sigurne smrti mladog Kineza.  “Oreol” je Ferarijeva konstrukcija od karbonskih vlakana koja je naišla na veliko negodovanje vozača, kada je 2018. godine uvedeno kao novi dodatak bolidima. Potreba za zaštitom vozača u formuli postala je prioritet F1 nakon pogibija Žila Bjankija u Japanu, te Džastina Vilsona u Indikaru u roku od svega mjesec dana zbog povreda glave.

Osim  Žo-a, injženjeru koji je osmislio oreol, treba svijeću da zapali i Roj Nisani, naime na trci u formuli dva, dogodio se još jedan stravičan incident u kom je Denis Hauger prešaviši preko ivičnjaka bio lansiran na Nisanija, koga je opet sigurne smrti spasio halo. Kada se sve uzme u obzir, jedan više nego srećan vikend u kome su sigurnosna rješenja položila ispit ali svakako da se mora idalje mnogo raditi na unaprijeđenju zaštite vozača. E sada da se vratimo trci, kao što napisasmo, pobijedio je Karlos Sainc, više nego kontroverzno. Odluke koje su donosili stratezi Ferarija na trci u Silverstonu malo je reći da su upitne. Ferari je držao sve karte u svojim rukama, Maks Ferstapen imao je nesreću da naleti na krhkotinu koja mu je pocijepala pneumatik i oštetila zadnji dio poda. Ferstapen je bio vidno sporiji i njegov bolid nije mogao da parira vodećima. Maks se borio samo da spasi koliko toliko poena i umanji štetu.

Foto: F1/twitter

U tim trenucima, umjesto da Ferari kao ozbiljna ekipa podredi sve svom očigledno prvom vozaču (po svemu što smo vidjeli ove sezone Šarl Lekler je bolji od Karlosa), da izda timsko naređenje Karlosu da se odmah skloni i prepusti poziciju bržem vozaču od sebe. Mora se dodati i još jedna činjenica da je Šarl vozio bolid koji je bio oštećen (prednja desna ploča kod krila je bila polomljena) i pored svega toga, Šarl je bio brži od kolege na stazi, međutim zbog nesposobnosti svog tima da nametne pravu strategiju, izgubio je dragocjene krugove iza Sainca, krugove koje je u tim trenucima vješto iskoristio Luis Hamilton, koji je prikazao maestralnu vožnju na srednje tvrdim pneumaticima, gotovo 30 krugova je odvezao šampion na “žutim gumama” i podsjetio sve fanove da ipak nije slučajno sedmostruki šampion. E onda se dragi moji, dogodilo i odustajanje Estebana Okona, koji se zaustavio na ciljnom pravcu nekih 15 krugova do kraja. Umjesto da Ferari odmah reaguje i pošalje Šarla na besplatan pit stop iza vozila bezbjednosti, Matija Binoto pušta Leklera da prođe i da nastavi da vozi na istrošenim tvrdim gumama, a Karlos Sainc dobija mogućnost zamjene guma, kao i gotovo svi ostali vozači na stazi.

Posljednjih desetak krugova gledali smo pravu dramu na stazi. Karlos je odbio timsku naredbu da ostavi prostor i da pusti Leklera da malo odmakne vodećima. Nevjerovatno, koliko je slobode svom vozaču dozvolila “Skuderija” još važnije pitanje sa kojim pravom. Koji su to rezultati Karlosa, koji mu omogućuju da on sam donosi odluke i da bira pogodnu strategiju, posebno u trenutku kada se borite za titulu u šampionatu i postoji mogućnost da nadoknadite ogroman broj poena za vodećim Maksom. Naravno Šarla su pretekli i Karlos Sainc i Serhijo Perez i Luis Hamilton iako se momak iz Monaka borio kao lav na stazi da sačuva podijumsko mjesto. Ono što je Šarl pokazao u tim trenucima ide njemu na čast. Ferariju na sramotu ide sve ostalo, da upisali su pobjedu ali rekao bih “Pirovu pobjedu”, koja će ih mnogo skuplje koštati kako sezona bude dalje odmicala. Propuštena je prilika da potencijalno njihovi vozači završe na pozicijama jedan i dva. Ali više od svega, mislim da atmosfera u timu nakon ovakvog vikenda neće više biti prijateljska.

Foto: F1/twitter

Niko ne podržava timska naređenja, ali prosto je neshvatljivo da u trenutku kada imate bržeg vozača na stazi, koji se pri tome bori za titulu, da njemu nije podređeno sve u timu. Neshvatljivo i prije svega neozbiljno, Red Bul je dobio poklon kome se nije nadao.

Da završimo tekst sa nekim ljepšim detaljima. Na legendarnoj stazi u Engleskoj. Silverston je staza na kojoj se vozila prva trka šampionata formule jedan davne 1950. godine, e baš na tom brzom asfaltu, prve poene u svojoj karijeri upisao je Mik Šumaher (sin legende Mihaela Šumahera) na opšte oduševljenje svih fanova. Šampionat se nastavlja već narednog vikenda, idemo na domaći teren Red Bula u Austriji.

Pred nama su nekoliko vezanih trka koje će vjerovatno odlučiti šampiona. Naravno ukoliko stratezi Ferarija prije toga ne uruče sami trofej Masku i austrijskoj ekipi.

Božović objavio spisak juniora za EP u Portugalu

Kadeti na okupu, počele pripreme za Evropsko prvenstvo u Skoplju