Kadetkinje protiv Turske otvaraju šampionat u Podgorici

Foto: KSCG

Crna Gora će ovog ljeta biti domaćin još jednog košarkaškog Evropskog prvenstva. Sjutra u Podgorici počinje U16 šampionat B divizije za košarkašice.

Naše kadetkinje od 18. jula su na okupu i selektor Petar Stojanović vjeruje da smo spremni za nastup na šampionatu.

“Generalno mogu biti zadovoljan odrađenim pripremama, djevojke su vrijedno i posvećeno radile i mislim da smo za ovih mjesec dana uspjeli da popravimo dosta stvari”, ističe Stojanović.

Crnogorke su u grupi B, rivali su Bugarska, Norveška i Turska.

“Očekivanja od Evropskog su da prije svega želimo da ostavimo lijep utisak, da budemo borbeni i bukvalno ostavimo srce na terenu. Što se tiče same grupe, dosta je teška, prvi meč igramo sa ekipom Turske koja je ujedno možda i najjači protivnik. Uspjeli smo da saznamo određene informacije o njima i dedinitivno se radi o kvalitetnom protivniku”, kaže selektor.

Crnu Goru će na ovom šampionatu predstavljati: Ana Filipović, Janja Dragišić, Atina Radević, Jelena Bulajić, Valentina Vrcan, Ksenija Nišavić, Milena Vujović, Hristina Zuber, Anđela Rakočević, Nađa Drobnjak, Sanja Akšam i Ljube Andrić.

“Generacija je talentovana, ima jako puno prostora za napredak i sigurno da će ovo biti ogromno iskustvo za njih”, zaključio je Stojanović.

Duel Crne Gore i Turske igra se sjutra od 18:45 u Bemax areni.

Lovćenska vila pobjednik premijernog izdanja “Trofeja Podgorice”

Svi debitanti Budućnosti: Od Pavićevića, Žugića, Mijatovića…