“Pg ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni” dobio još četiri finalistkinje

Foto: Glavni grad

Sportska manifestacija ,,Pg ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni” za građane i građanke Podgorice, u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport i STK Spin, juče je dobila još četiri finalistkinje, koje su se na završni događaj kvalifikovale putem turnira na vanjskim stolovima u parku u Ulici Vasa Raičkovića.

Na drugom ženskom kvalifikacionom turniru nadmetalo se deset takmičarki, jednako podijeljenih u grupe A i B. Nakon duela ,,svaka sa svakom”, pobjednice obje grupe, Mirjana Andrijević i Tara Lutovac, su suvereno, bez poraza, direktno izborile plasman u finale, dok su drugoplasirane i trećeplasirane tog cilja morale da se domognu kroz baraž.

Druga iz grupe A, Ana Abramović, u eliminacionoj rundi je savladala svoju imenjakinju Martinović (15:11), dok je na drugom stolu veliko iznenađenje priredila profesorica Engleskog jezika u Srednjoj stručnoj školi ,,Sergije Stanić”, Nada Đurović, koja je kao trećeplasirana iz grupe A pobjedila drugu iz grupe B, Kristinu Dragojević, rezultatom 15:7.

Četiri najuspješnije takmičarke sa jučerašnjeg događaja pridružile su se u finalu najboljim muškim i ženskim učesnicima turnira u Njegoševom parku i u Ulici Vasa Raičkovića, a preostalih 16 igrača i igračica koji će se 1. oktobra boriti za nagradni fond od 1000 eura, dobićemo narednog vikenda, nakon takmičenja na Ljuboviću (24. septembar) i u parku na Bulevaru Ivana Crnojevića (25. septembra).

Za muškarce su za oba turnira sva predviđena mjesta za učešće popunjena, dok se žene zainteresovane za nadmetanje i pokušaj plasmana u veliko finale, mogu prijaviti putem maila pingpongpodgorica@gmail.com do petka u 11 časova.

Podjećamo, kvalifikacioni turniri su individualnog karaktera, dok će završni 1. oktobra u ,,Bemax parku” u ulici Meše Selimovića biti timski: formiraće se 8 ekipa sa po 4 člana (dva muškarca i dvije žene), koje će se nadmetati za prva tri mjesta i nagradni fond od 1000 eura (500 za pobjednike, 300 za drugoplasirane i 200 za treću ekipu).

Sutjeska bolja od SC Derbija, slijedi duel protiv Budućnosti

Četiri finala za kraj ljetnje sezone Teqball Montenegro