Omladinci izgubili od Engleza na startu kvalifikacija

Foto: FSCG

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Engleske 2:0 u prvom kolu grupe 9 preliminarne faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Slobodana Draškovića pružili su jak otpor jednoj od najjačih evropskih ekipa u ovom uzrastu – nakon prvog poluvremena u kojem nije bilo golova Engleska je u nastavku zatresla mrežu Filipa Domazetovića, a strijelci su bili Luk Čejmbers u 61. i Soni Perkins u 76. minutu.

“Mislim da smo odigrali korektnu utakmicu protiv veoma jake Engleske. Nešto više od sat smo držali koncentraciju na visokom nivou, poslije toga nam je pomalo padala koncentracija i primili smo dva gola. Moji momci su u dobrom dijelu utakmice bili taktički disciplinovani, držali se onoga što smo se dogovorili. U prvom poluvremenu smo možda mogli i da postignemo gol, jer smo imali neke opasne izlaske na polovinu Engleske. Ipak, nijesmo uspjeli i sada se okrećemo narednom meču”, rekao je selektor Slobodan Drašković.

Crna Gora je odigrala dobro prvo poluvrijeme, u kojem je uspjela da odoli ofanzivi Engleske. Osim što su u tom dijelu igre sačuvali mrežu, “sokoli“ su nekoliko puta i zaprijetili protivniku, a najbolju priliku imao je Balša Vukotić u 36. minutu, ali je njegov udarac odbranio Džejms Bidl.

Crna Gora će u subotu (18) u drugom kolu grupe 9 igrati sa Danskom, koja je danas bila bolja od Gruzije rezultatom 3:1.

Mitrović, Pavićević, Spahija, Bakić…na seminaru “Basketball Coaching Clinic 2022” u Podgorici 

Mladi vaterpolisti bolji od Gruzije, slijedi Španija