,,Pg ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni” – u nedjelju veliko finale!

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, u saradnji sa podgoričkim STK ,,Spin” u nedjelju 2. oktobra sa početkom u 14 časova u ,,Bemax parku” u Tološkoj šumi (Ulica Meše Selimovića) organizuje finalni turnir manifestacije ,,Pg ping pong – tenis stoni u tvojoj zoni”.

,,U toku mjeseca septembra održano je ukupno 8 kvalifikacionih turnira, 4 muška i 4 ženska, na 4 lokacije u gradu na kojima su instalirana po dva vanjska stola za stoni tenis. Interesovanje za ovaj događaj koji se prvi put organizuje u našem gradu je bilo zaista veliko, što je signal da se radi o sportskoj manifestaciji koja ima potencijal da zaživi i postane tradicionalan. Ukupno se nadmetalo 64 takmičara i 40 takmičarki, među kojima je po 16 najboljih izborilo prolaz na završni turnir, koji će biti odigran u novom gradskom parku u Tološkoj šumi”, saopštili su iz redova organizatora.

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Kvalifikacioni turniri su bili individualnog karaktera, dok će završni događaj biti timsko takmičenje.

,,Formirano je osam ekipa, koje su voljom žrijeba sastavljene od po dva muškarca i dvije žene. Ekipe su podijeljene u dvije grupe, gdje će igrati po sistemu ,,svaka sa svakom”, nakon čega će po dvije najbolje izboriti plasman u polufinale”, pojašnjavaju organizatori.

U grupi A nadmetaće se ekipe Milenijum, Morača, Ribnica i  Skaline, dok će grupu B činiti ekipe Duklja, Gorica, Ljubović i Sahat kula.

Foto: Sekretarijat za kulturu i sport

Svi takmičari ekipa koje izbore prolaz u polufinale od prijatelja manifestacije ,,Profit app” dobiće na poklon po specijalni stonoteniski reket za vanjsku upotrebu, koji se koristi kao rekvizit za igru na turnirima ,,Pg ping pong-a”, dok će tri najbolje ekipe biti i finansijski nagrađene: pobjednici će osvojiti 500 eura, drugoplasirani tim 300, dok će ekipi sa najnižeg stepenika pobjedničkog postolja pripasti 200 eura.

Plava noć: Budućnost predstavila tim za novu sezonu (FOTO)

Žarković i Jovanović počinju kvalifikacije za Evropske igre u Krakovu