Vuković sa rukometašima: Glavni grad stvorio odlične uslove za rad MRK “Budućnost” (VIDEO)

Foto: Glavni grad Podgorica

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković prisustvovao je sinoć sa članovima nove uprave MRK Budućnost treningu rukometaša, koji je prije nekoliko mjeseci Ugovorom o preuzimanju postao dio sportske porodice Glavnog grada.

– Prepoznali smo šansu da rukometašima stvorimo uslove kako bismo u narednom periodu mogli da se radujemo njihovim uspjesima. Važnije od toga, kako bismo stvorili pretpostavke da podgorički klinci budu umjesto na ulici, u dvoranama, da se razvijaju u zdravom sportskom duhu i nadamo se u dogledno vrijeme postižu rezultate na ponos grada i ponos države. Veoma sam zadovoljan kao gradonačelnik kako to danas izgleda iako je proteklo tek par mjeseci. U međuvremenu smo dobili značajnu finansijsku podršku kompanije Bemax, tako da su stvoreni svi uslovi za rad MRK Budućnost – kazao je Vuković.

On je dodao da ga posebno raduje što su se ovoj priči pridružile legende crnogorskog rukometa, Draško Mrvaljević koji je prvi operativac kluba i Blažo Lisičić koji koordinira rad mlađih selekcija.

– Uz ovu finansijsku podršku, uz ove uslove, sa njima u klubu, ja sam apsolutno siguran da muški rukomet u Podgorici tek čekaju najbolji dani – poručio je Vuković.

Gradska uprava se obavezala da će stvoriti sve neophodne pretpostavke za razvoj muškog rukometa u Podgorici, imajući u vidu ukupni sportski potencijal koji stanuje u glavnom gradu, a i činjenicu da je muški rukomet u Crnoj Gori veoma popularan.

Poseban fokus je na razvoju mlađih kategorija i jedan od glavnih ciljeva je da MRK Budućnost u narednom periodu okuplja sve više mladih ljudi, koji će se formirati u jednom zdravom sportskom ambijentu.

Budućnost protiv povratnika u ABA ligu: Plavi dočekuju MZT

Radunović spremna i motivisana, vjeruje u medalju