Nastavak jačanja MRK Budućnost: Potpisan ugovor o sponzorstvu, uskoro i besplatna škola rukometa (VIDEO)

Foto: Glavni grad

Glavni grad Podgorica preuzeo je brigu o MRK „Budućnost” u julu ove godine čime se obavezao da će stvoriti sve neophodne pretpostavke za razvoj muškog rukometa u Podgorici. Kao važan doprinos tom cilju danas je potpisan ugovor o sponzorstvu sa kompanijom Bemax koji se potpisuje za tri takmičarske sezone, a ukupna vrijednost iznosi 300.000,00 eura. 

“Vjerujem da se zahvaljujući ovom ugovoru o sponzorstvu stvaraju sve neophodne pretpostavke za kvalitetan rad u finansijskom smislu. U međuvremenu, formiran je stručni štab, obezbjedili smo prisustvo legendi crnogorskog rukometa Draška Mrvaljevića, Blaža Lisičića i drugih ljudi koji svojim znanjem, iskustvom, autoritetom garantuju da ćemo u narednom periodu biti još uspješniji nego što je to ranije bio slučaj”, kazao je gradonačelnik dr Ivan Vuković nakon potpisivanja ugovora, dodajući da je ovo samo dio priče o brizi Glavnog grada kada su u pitanju sportski kolektivi iz Podgorice. 

“Prethodno smo na sličan način reagovali na potrebe daljeg razvoja Muškog odbojkaškog kluba koji je imao dosta problema posljednjih godina, tako da smo preuzeli brigu o upravljanju tog sportskog kolektiva i to već daje ozbiljne rezultate. Unazad nešto više od tri godine formirali smo Plivački-vaterpolo klub i danas je to jedan ozbiljan sportski kolektiv, pogotovo kad su mlađe generacije u pitanju. Ponosan sam na to što smo u godinama kada je, nažalost, izostala očekivana finansijska podrška sa državnog nivoa, sačuvali Košarkaški klub „Budućnost“ i Ženski rukometni klub kao dva najuspješnija sportska kolektiva u Crnoj Gori i što smo pronašli strateškog partnera za budući razvoj FK „Budućnost”, kazao je Vuković i dodao da u finansijsko – organizacionom smislu podgorički sport nikada nije bio u boljem stanju. “Posebno sam zahvalan kompaniji Bemax, jer ovo nije prvi put da daje konkretan doprinos razvoju sporta u glavnom gradu. Podsjećam na sjajan projekat koji se tiče Ženskog košarkaškog kluba- Škole košarke čija se pozitivna energija već par godina osjeća u gradu i mi smo veoma zahvalni zbog toga. U kontekstu priče o muškom rukometnom klubu posebno nam je važno to što će zahvaljujući ovoj finansijskoj podršci škola rukometa biti besplatna”, kazao je Vuković dodajući da je formiran sjajan tim koji sigurano garantuje da će ova priča nastaviti da se razvija u narednim godinama. “Što se mene tiče, sportski rezultati su manje važni za sada, ali nemam dilemu da će i oni vremenom doći kada imate ovakvu finansijsku podršku, ovakav stručni kadar i ovakve ljude u Upravnom odboru Skupštine kluba”, zaključio je Vuković. 

Izvršni direktor kompanije Bemax Miladin Mijajlović, kazao je da će, nakon Ženskog-rukometnog kluba, Bemax od danas biti sponsor i Muškog rukometnog kluba Budućnost, te da kao društveno odgovorna kompanija podržavaju sportske klubove jer su oni najbolji reprezenti grada i države. 

Draško Mrvaljević ispred MRK “Budućnost” zahvalio je kompaniji Bemax na vrijednoj donaciji, kao i gradonačelniku Vukoviću na podršci ovom sportskom kolektivu.

On je iskazao posebno zadovoljstvo što će sva djeca koja budu zainteresovana pohađati besplatno buduću školu rukometa, te da će imati sve potrebne uslove poput njihovih vršnjaka u drugim  evropskim gradovima. Mrvaljević je dodao da je uvjeren da će rezultati zajedničkog rada vrlo brzo biti vidljivi.

Slovenke u Celju nadigrale Dankinje, porazi Srbije i Hrvatske

Danilo Nikolić karijeru nastavlja u Rusiji