Roganović pred meč sa BiH: Biće muška borba u Sarajevu, siguran sam da smo uzor mnogima

Foto: Filip Filipović/RSCG

Crnogorski rukometaši pobjedom nad Kosovom (29:20) otvorili su kvalifikacije za EURO 2024. godine.

Već sjutra slijedi meč koji bi “lavovima” mogao otvoriti vrata kontinentalnog šampionata, duel sa Bopsnom i Hercegovinom u 2. kolu.

BIH je u prvom kolu izgubila od Slovenije (28:20), selektor Zoran Roganović je gledao meč i vidio koji koji je na početku procesa stvaranja tima, sa novim selektorom Irfanom Smailagićem…

“Vidjelo se da dosta toga nije štimalo u pojedinim momentima u njihovoj igri, kao, recimo, u našoj, u kojoj se vidi i dobar tajming i saradnja među igračima. Na nekim pozicijama je to izgledalo slabije kod selekcije BIH. Ali, znajući Irfana Smailagića siguran sam da će dati sve od sebe da budu bolji u nedjelju i da nam pariraju na pravi način”, kazao je selektor Roganović, naglasivši:

“Znam sigurno da će biti muška utakmica”.

Tim, koji počinje neku novu priču, uvijek ima jak motiv, želju da borbom i agresivnošću nadoknadi nedostatke u igri. Tu je i faktor navijača, ističe Roganović, koji očekuje da će domaći tim imati veliku podršku sa tribina, sličnu onoj koju ima Crna Gora kada igra kod kuće.

“Igrači jedva čekaju utakmicu, volimo takve utakmice i da igramo u takvoj atmosferi. Imamo je kod kuće, sada želimo da uživamo malo u nečemu sličnom kada igramo u gostima”.

Uoči meča iz Sarajeva su stigle pohvale na račun “lavova”, a kapiten bosanske selekcije Mirsad Terzić kazao i da bi Crna Gora trebalo da im bude uzor na putu stvaranja tima i kulta reprezentacije.

“Drago mi je što se prepoznaje i potencira nešto što radimo – kontinuitet, a zatim i način na koji predstavljamo našu zemlju i kako nosimo grb na dresu. Sve to lijepo izgleda, siguran sam da svi to žele da imaju. Siguran sam da jesmo uzor mnogima u regionu”, zaključio je Roganović.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Crna Gora igra se u nedjelju od 20 sati u Sarajevu.

Ragbi ekspanzija koja ima Budućnost, ali bez terena u Crnoj Gori

Budućnost zaustavila Rapid: Matea Pletikosić 10 sekundi prije kraja pogodila za remi