Budućnost predstavila Grbića, Kneževića, Sekulovića, Drobnjak: Nisam zadovoljan igrom u prvom dijelu

Foto: FK Budućnost

Budućnost je u sriejdu počela pripreme, a danas predstavila pojačanja.

Sportski direktor „plavo – bijelih“ Anto Drobnjak je predstavio trio Petra Grbića, Filipa Kneževića i Petra Sekulovića.

Grbić se vraća u klub i dolazi iz Mornara, baš kao i Sekulović koji je prošao omladinsku školu „plavih“, dok je Knežević stigao iz rivalske Sutjeske.

„Grbić je naše dijete, odlazio je i vraćao se. Sada je ponovo sa nama. Očekujem od njega da predstojeću polusezonu odradi onako kako zna i može, da se spremi i bude od pomoći u borbi za prvo mjesto. Kneževića sam pratio, zapao mi je za oko, vidio sam kvalitet, mislim da nam treba takav igrač. Sekulović je takođe naše dijete, do svoje 18. godine bio je u Budućnosti, putevi su ga vodili na druga mjesta, ali dokazao se tamo gdje je igrao. Sa pozajmice smo vratili Dašića koji je prethodnih pola godine bio član Arsenala. Smatrali smo da nam treba svježa krv, ali isto tako da ne treba previše mijenjati grupu koja je već neko vrijeme zajedno“, rekao je između ostalog sportski direktor, Anto Drobnjak.

Budućnost u drugi dio sezone ulazi bodovno izjednačena sa Sutjeskom. Drobnjak je zadovoljan rezultatima, ali ne i igrom u prvom dijelu.

„Zadovoljan sam rezultatima koje smo postigli, ali nisam igrom. Nisam iznenađen onim što nam se desilo u posljednjem kolu (poraz od Iskre), jer smo ušli u krizu igre. U nastavku očekujem reakciju. Mislim da ovi momci, koje smo doveli, imaju kvalitet. Rezultati neka nas prate, a igru moramo da popravimo, da je unaprijedimo. Vidi se da smo neke utakmice teško dobijali. Previše je bilo toplo-hladno. Mislim da sa uvođenjem svježe krvi i sa mlađim igračima da će to da ide u pozitivnom pravcu.”

Klub je sporazumno raskinuo ugovor sa Branislavom Jankovićem, Stefanom Miloševićem, Velimirom Vlahovićem i Anđelom Rudovićem.

Sportski direktor je apostrofirao da Budućnost vodi računa o mladim igračima, dokaz za to je ljetošnja prodaja Lazara Mijovića i zimski transfer Viktora Đukanovića, kao i veliki broj igrača iz supertalentovane „generacije 2006“ u prvom timu.

Foto: FK Budućnost

Međutim, zbog obaveza kadetske selekcije Crne Gore u narednom periodu kada će se boriti za odlazak na Evropsko prvenstvo, talentovani 17-godišnjaci nisu u mogućnosti da budu non – stop uz prvi tim, ali kada god mogu – tu su da uče od iskusnijih. I da ravnopravno konkurišu za sastav…

A klub je dobio na iskustvu upravo povratkom 34-godišnjeg Grbića, ali i dovođenjem 31-godišnjeg Kneževića, dok je 24-godišnji Sekulović zaobilaznim putem dobio priliku da ostvari dječački san i zaigra za „plave“.

Foto: FK Budućnost

„Drago mi je što sam opet tu, vjerujem da ćemo da osvojimo titulu“, poručio je Grbić koji se između ostalog zahvalio Mornaru, kome se od srca zahvalio i Sekulović.

„Vratio sam se gdje sam ponikao“, srećan je djelovao Sekulović, dok se Knežević između ostalog zahvalio sportskom direktoru Antu Drobnjaku, rekavši da je razgovarao sa šefom stručnog štaba Miodragom Džudovićem.

Foto: FK Budućnost

„Nadam se golovima i asistencijama“, jasan je Knežević.

Bojana Popović pred Rapid: Odlučno, mirno i sa puno koncentracije da napadamo

Kazino Loyalty Bonus – 10.000€!