Filip Knežević: Rezultat i kolektiv na prvom mjestu, ali očekujte i lijepe poteze

Foto: FK Budućnost

Došao je kao jedan od najboljih igrača domaćeg prvenstva, fudbaler koji je prethodne sezone u šampionskoj trci Budućnosti sa Sutjeskom često bio prevaga u korist rivala iz Nikšića, zadužio broj 80, a na treninzima već pokazuje da bi mogao da bude kvalitetno pojačanje “plavo – bijelih”.

Filip Knežević od početka priprema za drugi dio prvenstva prezentuje profesionalizam, a nakon jutrošnjeg treninga koji je bio kombinacija teretane i plaže razgovarali smo o njegovom dolasku u Podgoricu.

“Nadam se da će se ispostaviti da sam stvarno veliko pojačanje. Uradiću sve da tako bude”, govori 31-godišnji ofanzivac, na čijem se licu vidi zadovoljstvo zbog načina na koji je dočekan u najtrofejnijem klubu u Crnoj Gori…

“Znam Grbu (p.a. Petar Grbić) koji se vratio još iz Partizana, poznajem par momaka jer smo prošle godine igrali šest derbija, a polako sam upoznao i naše perspektivne mlade momke koji su odlični i koji žele da slušaju, jer su svjesni da samo uz pravi rad mogu mnogo da napreduju. Iskreno, mislim da smo lijep spoj mladosti i iskustva, atmosfera je dobra i vjerujem da nećemo imati problema u nastavku prvenstva”, kazao je Kneževićza klupski sajt.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije zna gdje je došao – pripreme podnosi na pravi način, a očekivanja su prilično jasna…

“Mora da bude teško, ali za sada je sve OK”, sa osmijehom na licu priča Knežević, pa se nadovezuje…

“Titula je svakako osnovni cilj, a zatim želimo da prođemo taj pretkvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, a onda u kvalifikacijama da napravimo iskorak i pomjerimo ljestvicu. Podgorica kao grad, njeni građani, kao i naši navijači to zaslužuju. Lično, ne zanima me alibi ‘igrao sam dobro, šutirao sam…’, interesuje me samo konkretan učinak kako bih pomogao ekipi, a od mene se očekuju golovi i asistencije. Naravno, tu sam i da savjetima pomognem mladim fudbalerima da prezentuju klub u najboljem mogućem smislu”.

Dragojević, Adžić, Simić, Mirković, Grbić, a sada i Knežević sa svojim godinama i karijerama na neki način imaju mentorsku ulogu perspektivnim igračima našeg kluba. Naš novi ofanzivac je sa sobom donio iskustvo igranja u Borcu iz Čačka, Partizana, Gimaraeša, Radničkog, Čukaričkog, Vojvodine, Ašdoda, mlade selekcije Srbije…

„Nemam toliko godina koliko imam turbulentnu karijeru, kao i neke greške koje sam pravio i ponašao se kako sam se ponašao. Nikada nisam bio bezobrazan, ali pratila me je ta neka ‘luda glava’“, govori Knežević, koji je godinama postao zreliji i tačno zna šta želi od fudbala…

„Igrao sam u inostranstvu, osvajao lige, ispadao iz liga, igrao sa Mitrovićem, Vlahovićem, Radonjićem… Sada želim da pružim najbolje od sebe i da budem u službi kolektiva, a sigurno je da znam da uđem u glavu talentovanih klinaca koje imamo u timu. Mogu da im pomognem i na terenu i van njega, jer moraju da shvate da igraju za šampionsku ekipu i da nisu igrači Budućnosti samo na terenu, nego i van njega. Ljudi ih drugačije gledaju i doživljavaju“.

Na pritisak koji dolazi sa igranjem u Budućnosti je navikao, a volio bi da pridobije navijače od prvog kola drugog dijela prvenstva.

„Iskreno, nadam se da ću da pridobijem navijače, ne samo golovima i asistencijama, nego i tom nekom drugačijom igrom. Znamo da je kvalitet crnogorske lige skroman, ali navijači mogu da očekuju neku rabonu, biciklo, petu… Mislim da će to biti lijepo za gledanje, ali sve u službi kolektiva, jer svima nama su bitni rezultati i da osvojimo titulu“, rekao je Filip Knežević.

Budućnost će danas trenirati na terenu, a prvu prijateljsku utakmicu na pripremama u Budvi će odigrati u četvrtak 26. januara protiv tivatskog Arsenala.

Raičković u Kazahstanu

Jadran bolji od Mornara, novi poraz Primorca