Knežević: Asistencija za Adžića draža od gola (VIDEO)

Knežević na utakmici sa Petrovcem, Foto: FSCG

Budućnost u finiš šampionata – posljednjih devet kola računajući odloženu utakmicu 22. kola (protiv Rudara u Pljevljima igramo 19. aprila u 15 sati) – dočekuje kao lider prvenstva sa pet bodova više i utakmicom manje od najbližeg rivala.

“Plavo – bijeli” su bodovnu prednost uvećali u prethodnom 28. kolu u srijedu – u CFL ubjedljivo savladli Iskru pod Goricom (3:0), a golovi su se ređali kao na traci od 85. do 90. minuta.

Miloš Dragojević i drugovi su tokom cijelog meča igrali bolje, pritiskali su rivala, a Filip Knežević je pokazao koliko može da bude opasan – postigao je gol za 1:0 i upisao asistenciju za 2:0.

“Ljudi u klubu, baš kao i navijači znaju šta mogu da očekuju od mene, zbog golova i asistencija sam i doveden, a na neki način sam pokazao svoje pravo lice”, govori Knežević, koji se definitivno na pravi način vratio nakon lakše povrede koju je vukao…

“Imali smo naporan početak sezone i derbije na samom startu, svi smo željeli da krenemo na pravi način nakon priprema koje smo odradili kvalitetno i pošteno. Međutim, meni je prvo stradao list, pa zatim leđa, ali vjerujem stručnom štabu i medicinskom osoblju, znaju šta rade u svakom trenutku. Sada sam dobro i to je najbitnije”.

“Plavi” su vezali četiri pobjede u prvenstvu, igraju sve bolje iz utakmice u utakmicu, limitiraju protivnike koji – posebno na podgoričkoj areni – imaju uvijek motiv više.

“Meč sa Iskrom je bio uobičajeno tvrd, jer svi daju sve od sebe pod Goricom. Nikada nam nije lako, ali i ne treba da bude, a na to smo i navikli. Imamo lijepu zalihu, nadam se da ćemo se na prvom mjestu zadržati do kraja sezone, a iskreno – ne znam kako je biti drugi u ovom prvenstvu”, poručio je sa osmijehom na licu brzonogi ofanzivac, koji je prošle sezone sa Sutjeskom osvojio titulu, a jesenas stigao u Budućnost kao pojačanje.

“Plavo – bijeli” broj 80 je ubrzao igru našeg tima kada je ušao protiv Iskre, postigao vodeći pogodak u 85, da bi samo tri minuta kasnije izbacio 16-godišnjeg Vasilija Adžića u situaciju jedan na jedan.

“Milija mi je asistencija za Adža. Na neki način vidim sebe u tim godinama. Imao sam životnu šansu kao mladi igrač koju nisam iskoristio, a želim da je on iskoristi i ubijeđen sam da hoće. Vjerujem da će jednog dana igrati u ligama petice, mislim da ima kvalitet za to, ali mora da sanja o tome svake noći”, poručio je eks igrač Borca, Partizana, Vitorije Gimaraeš, Radničkog, Čukaričkog, Vojvodine, Ašdoda, Proletara i Sutjeske.

“Tačku na i” na utakmici sa Iskrom stavio je Marko Mrvaljević, koga je u situaciju “jedan na jedan” izbacio upravo Adžić, a nakon gola Knežević i Mrvaljević su zaplesali – i to nešto govori o atmosferi i zajedništvu unutar “plavo – bijele” svlačionice.

A to može da bude presudan faktor u borbi za titulu…

“Pored svlačionice imamo individualni kvalitet koji dolazi do izražaja”, vjeruje 31-godišnji ofanzivac u pehar šampiona, baš kao što vjeruje u trijumf protiv Petrovca pod Goricom.

“Znam da ih nismo savladali u aktuelnoj sezoni, ali pod Goricom je uvijek vrijeme za novi trijumf. Vjerujem u tri boda i vjerujem opet u Adžića i Mrvaljevića”, govori Knežević.

Utakmica protiv Petrovca se igra u nedjelju u 19. sati.

Ministarstvo sporta: Podrška organizaciji Balkanskog prvenstva

Đoković saznao potencijalne rivale u 2. kolu Monte Karla