Deset godina od najvećeg uspjeha: Sutjeska protiv Budućnosti u četvrtfinalu Kupa

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga

Prije deset godina Sutjeska je u dvorani “Župa” u Tivtu savladala Budućnosti osvojila Kup Crne Gore – 64:55. Nikšićani su jedina ekipa, koja je, osim Budućnosti, osvojila trofej u ovom takmičenju.

Ove sezone u Kupu učestvuje osam ekipa, a Sutjesku već u četvrtfinalu, sjutra (19:30), očekuje utakmica protiv Budućnost Volija.

“Bez imperativa i pritiska idemo da odigramo što bolje, da pokušamo da pružimo dostojan otpor. Potrudićemo se da utakmica bude kvalitetna. Motiva neće nedostajati, momci će dati sve od sebe. Budućnost je naša najjača ekipa, favorit za osvajanje Kupa. Nama predstoji da budemo dostojan protivnik i da pružimo maksimum u ovom momentu”, kazao je u najavi meča trener Sutjeske Darko Vujačić.

Ekipa i dalje ima kadrovskih problema, pa će duel protiv Budućnosti, zbog povreda, propustiti Miloš Koprivica i Vladimir Tomašević.

“U ovu utakmicu ulazimo oslabljeni i nedovoljno spremni. Koprivica i Tomašević neće moći da nam pomognu. Momci koji su prethodne sedmice bili odsutni zbog prehlada su nam se priključili”, poručio je Vujačić.

Zbog pravila o ograničenom broju stranaca, Budućnost može da računa na samo četvoricu igrača koji nemaju crnogorski pasoš.

“Očekuje nas zahtjevan meč. Budućnost, u kakvom god sastavu da izađe, biće veliki favorit protiv nas. Mi ćemo pokušati da što više držimo egal i da probamo da u završnici dođemo do pobjede i polufinala”, poručio je Miloš Popović.

Milšped Montenegro novi sponzor saveza

Blagojević osvojio titulu