Vujačić: Vjerujemo da možemo doći do povoljnog rezultata protiv Krke

Foto: Dragana Stjepanović/ABA 2 liga

Poraz od Zlatibora je arhiviran, a Sutjesku u Širokom Brijegu očekuje još jedna važna utakmica u NLB ABA2 ligi.

Sutjeska sjutra (18) protiv Krke igra pretposljednji meč ove sezone u regularnom dijelu takmičenja.

“Znali smo da je ovaj ‘balon’ najbitniji, gdje se sve odlučuje. U meču protiv Zlatibora su se desile nepredviđene stvari. Nismo očekivali takvo izdanje, po prvi put je prva četvrtina bila loša, loš odnos i pristup igri. Morali smo što prije da se podignemo, da osvježimo igrače, jer nas očekuje bitan meč protiv Krke. Moramo da popravimo sve ono što nismo dobro uradili u prvom meču, odnosno da odigramo kao u prethodnim ‘balonima’. Jeste da smo se nosili sa zdravstvenim problemima, ali bez obzira na to možemo i treba to sjutra da pokažemo protiv Krke. Atmosfera i hemija u ekipi je dobra. Utakmicu moramo početi drugačije, nego protiv Zlatibora. Vjerujemo da možemo doći do povoljnog rezultata i plasmana među osam”, rekao je u najavi meča trener Darko Vujačić.

Meč protiv Pelistera je obilježio plejmjeker Krke Rok Stipčević, koji je susret završio sa po 18 poena i asistencija, koji će uz Roka Stipčevića sjutra biti glavna prijetnja.

“Znamo svi da je Krka kvalitetna, sa dosta iskusnih igrača, jedna od najboljih ekipa u ligi. U grupi je favorita za ulazak u ABA ligu. Treba da obratimo pažnju na plejmejkera Roka Stipčevića. Od njega sve kreće, razigrava ekipu. U prethodnom meču je pokazao koliko znači ekipi. Spremili smo se, znamo šta treba da radimo. Ako energija bude na nivou, sigurno imamo šansu”, rekao je Vujačić.

Nastup Miloša Koprivice na sjutrašnjem meču je pod znakom pitanja.

„Na nama je da što prije arhiviramo utakmicu protiv Zlatibora i izvučemo pouke. Krka je iskusna ekipa. Treba od starta da nametnemo čvrstinu u odbrani i da 40 minuta budemo fokusirani. Nadam se da ćemo pokazati reakciju nakon poraza od Zlatibora”, poručio je Zdravko Bošković.

Vasilije Radović: Kao da je gol Španije bio začaran u prve dvije četvrtine

Bojana na turniru u letoniji