Sutjeska protiv Zlatibora na startu posljednjeg “balona”: Motivisani smo, sve zavisi od nas

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Regularni dio sezone u NLB ABA2 ligi se bliži kraju – Široki Brijeg je ove sedmice domaćin posljednjeg, petog, „balona“, nakon kojeg će biti poznato koje ekipe će učestvovati na završnom turniru u Domžalama, koji se igra od 12. do 16. februara.

Mjesto u plej-ofu želi da obezbijedi i Sutjeska, koja je u dobroj poziciji, ima sedam pobjeda i tri poraza, ali i tri teške utakmice ispred sebe – to su mečevi protiv Zlatibora (srijeda u 15), Krke (petak u 18) i Sloge (nedjelja u 18). Zlatibor i Krka imaju isti skor kao „plavi“, dok Slog ima pobjedu manje i takođe se bori za mjesto u plej-ofu.

A dobru uvertiru pred odlazak na posljednji „balon“ ekipa je imala u domaćem šampionatu, gdje je savladala Jedinstvo. Sutjeska je odigrala dobar meč u Bijelom Polju, učvrstila se na liderskoj poziciji, gdje je od početka sezone, pa su naredni mečevi i lijepa prilika da ekipa nastavi pozitivan niz.

„Neće biti lako, imajući u vidu da je ovo za nas najteži i najzahtjevniji ‘balon’. Igramo protiv jakih protivnika – Zlatibora, Krke i Sloge. Zlatibor i Krku možemo da svrstamo u prvi krug favorita za plasman u ABA ligu. Svi u ekipi znamo šta treba da uradimo, kako bismo obezbijedili plasman na završni turnir u Domžalama. Sve zavisi od nas, što je najbitnije. Idemo motivisani poslije utakmice u Bijelom Polju, koja je bila dobra uvertira za mečeve u Širokom Brijegu“, kazao je trener Darko Vujačić.

Mašan Vrbica poručuje da će ekipa protiv Zlatibora ići na pobjedu kako bi već u srijedu obezbijedila plej-of.

„Ovaj ‘balon’ je najteži. Očekujemo da dobijemo makar jednu utakmicu i matematički obezbijedimo plasman u plej-of. Već u prvom meču, protiv Zlatibora, ćemo pokušati da dođemo do pobjede i završimo posao“, poručio je naš plejmejker.

Ekipa je jedno vrijeme bila desetkovana. Virus i povrede uticali su na broj igrača na treninzima, ali je, srećom, to sve prošlost. Momci su spremni za predstojeće izazove, a sa ekipom nisu otputovali Vladimir Tomašević i Andrej Vulević.

„Nadam se najboljem izdanju – biće teško, jer igramo svaka dva dana. Treba ekipu spremiti i osvježiti, bez pritiska, da momci jednostavno uživaju u tim utakmicama i pokažu svoje najbolje izdanje. Kada je riječ o zdravstvenom biltenu, posljednjih pet dana se nalazimo u boljem momentu, možemo da treniramo pet na pet, da utakmicu pripremimo bolje. Spremićemo se najbolje što možemo. Očekujemo dobar rezultat“, poručio je Vujačić.

Budućnost ponovo bolja od Hapoela, borba za 4. mjesto se nastavlja

Nenad Brnović pred Dečić: Šampionska trka se riješava u ovakvim utakmicama