Košarkaši u četvrtak protiv BiH igraju za drugi plasman na Mundobasket

Đukanović na utakmici sa Češkom u prethodnom "prozoru", Foto: Fiba.basketball

Naši košarkaši u četvrtak (20h) u Tuzli protiv BiH bi mogli da prosle drugi plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Očekuju nas zahtjevene utakmice. BiH je kvalitetna ekipa, sastavljena od igrača koji igraju ABA ligu. I oni će se boriti za pobjedu, jer imaju šansu za prolazak na Mundobasket. Moramo da budemo koncentrisani, znamo šta nam pobjeda donosi. Daćemo sve od sebe, na teren ćemo izaći sa velikom energijom i željom da pobijedimo i izborimo odlazak na Svjetsko prvenstvo”, poručio je Andrija Grbović.

Naš tim nije kompletan u poslljednjem prozoru, ali košarkaš Krke, Radosav Spasojević poručuje da je ekipa navikla na te stvari.

“Očekujem da se plasiramo na Mundobasket. Protiv Bosne imamo realne šanse da završimo posao i pored toga što imamo povrijeđene igrače. Nekako smo navikli da se nosimo sa tim stvarima. Vjerujem u povoljan rezultat. BiH igra kod kuće, imaće svoju šansu, neće biti lako igrati u Tuzli”, rekao je Nikšićanin.

U prethodnom “prozoru” na gostovanju Češkoj bitnu rolu je odigrao Milutin Đukanović. Plej Lovćena očekuje da se posao završi već u četvrtak oko 22 sata.

“Očekujem da završimo posao. Fokusirani smo na meč sa BiH. Oni su u dosta nekom izmijenjenom sastavu. I mi imamo problema sa povredama, ali svi momci koji su tu su spremni da daju maksimum. Nema kalkulacija – idemo na pobjedu. Poznajemo ih dobro. Igraju na otvorenom terenu, van nekog sistema. Moramo da zaustavimo tranziciju, da u napadu budemo fokusirani, mislim da je to neki put kojim bi trebalo da idemo”, jasan je Đukanović.

Upoznaj indijansku princezu i uživaj u SJAJNOJ ZABAVI!

Grbović predstavlja Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu na Planici