Selektor BiH pred meč sa Crnom Gorom: Mnogo je kalkulacija, imamo težak zadatak

Džon Roberson i Kendrik Peri na utakmici Crne Gore i BiH u avgustu prošle godine u Podgorici, Foto: Fiba.basketball

Reprezentacija Bosne i Hercegovine tek danas je počela pripreme za utakmice sa Crnom Gorom, odnosno Mađarskom u kvalifikacijama za Mundobasket 2023.

“Zmajevi” imaju jasnu računicu – moraju da pobijede makar 20 razlike kako bi ostali u trci za plasman na Svjetsko prvenstvo. Crna Gora je u “Morači” slavila u prvom meču – 88:69.

“Mnogo je tih kalkulacija i matematičkih računica, ali prije svega nama treba pobjeda. Sve ostalo je bespotrebno i računati. Da li je moguće dobiti Crnu Goru 20 razlike? Ja ni život ne gledam po nekoj logici stvari nego po trenutku. Isto tako će biti i utakmica. Ko u tom trenutku bude bolji, raspoloženiji, koncentrisaniji. Sve je moguće. Najbitnije je da mi budemo spremni za sve treninge i za sve ono što nas očekuje, računajući i tu utakmicu. Moramo pokazati želju da se plasiramo na Mundobasket, i onda je sve moguće“, rekao je selektor Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić.

Bećiragić se nada da će uz pomoć publike BiH stići do pobjede.

“Pred nama je težak zadatak. Ovakve utakmice nose posebnu psihologiju. Ekipe se spremaju tri, četiri dana. Mnogo je važna atmosfera, zajedništvo i energija, možda nekada i više nego taktika. Ja se nadam da ćemo uz pomoć publike sve to i prikazati“, poručio je selektor “zmajeva”.

Bećiragić će na raspolaganju imati sljedeće igrače: Miralem Halilović (Nanter), Džon Roberson (Manisa), Amar Gegić (Pariz), Kenan Kamenjaš (Budućnost Voli), Sani Čampara (Zadar), Ajdin Penava (Spojnia Stargrad), Aleksandar Lazić (Budućnost Voli), Adin Vrabac (Mons), Đorđe Topolović (Cedevita Junior), Haris Delalić (Igokea), Amsal Delalić (Borac Banjaluka), Ismet Sejfić (Bosna Sarajevo), Vojin Ilić (Budućnost Bijeljina), Emir Ahmedović (Šenčur), Adi Zahiragić (Budućnost Bijeljina) i Amar Alibegović (Cedevita Olimpija).

Grbović predstavlja Crnu Goru na Svjetskom prvenstvu na Planici

Radonjić više nije trener Panatinaikosa