Jovanović pred Zadar: Da zaustavimo Božića, ali i tranziciju

Foto: KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Poslije Kup takmičenja, i posljednjih FIBA prozora za Mundobasket – slijedi nastavak sezone u ABA ligi – i borba za što bolje pozicije pred plej of. Budućnost u 20. rundi dočekuje Zadar, ekipu koja je ove sezone prijatno iznenađenje, i u zoni je plej ofa.

“Vraćamo se obavezama u ABA ligi nakon jako duge pauze. Ne znam tačan broj dana ali jedan dio igrača je imao obaveze u Kup takmičenju, nismo bili u kompletnom sastavu, nakon čega smo se rasuli po reprezentacijama. Imali smo devet igrača u nekoliko reprezentacija i prije dva dana smo se okupili ponovo. To normalno otežava pripremu za ovu veoma važnu i tešku utakmicu sa Zadrom”, kazao je u najavi meča trener Budućnost Volija Vladimir Jovanović.

Budućnost i Zadar u prvom dijelu s zone odigrali su sjajnu utakmicu u Hrvatskoj – dva minuta i 12 sekundi prije kraja košarkaši Budućnosti su gubili 102:92, ali su u završnici uspjeli da preokrenu i upišu pobjedu (104:103). Jovanović poručuje da je glavni cilj zaustaviti najboljeg igrača Zadra – Luku Božića.

“Zadar ove sezone igra dobru i atipičnu košarku i bilježi dobre rezultate. U svojim redovima imaju, pored svih ostalih igrača koji imaju kvalitet, MVP do ovog trenutka prvenstva – Božića. Božić u rijetkim utakmicama ima jednocifren učinak i kada su u pitanju poeni ali i skokovi. Naš prvi cilj će biti da zaustavimo njihovog najboljeg igrača, kao drugo da zaustavimo njihovo trčanje i tranziciju iz koje oni postižu veliki broj poena. Siguran sam da će utakmica biti naporna sa dva aspekta. Prvo zbog duge pauze od više od 20 dana, a sa druge strane jer igraju jako atipično i biće nam potrebne i energija i jaka koncentracija za svih 40 minuta”, poručio je Jovanović.

Džej Džej O’Brajen je kazao da je potrebno da ekipa izađe sa dobrom energijom.

“Meč sa Zadrom će nam biti prvi meč nakon dužeg perioda i pauze, veliki broj igrača je bio odsutan zbog utakmica sa nacionalnim timovima. Biće veoma važno da nađemo svoj ritam, da nametnemo svoj stil igre što je ranije moguće i da izađemo sa dobrom energijom kako bi brže našli svoj ritam i došli do pobjede”, smatra Džej Džej O’Brajen.

Brnović: Da uživamo u derbiju, inspiracija nekog pojedinca može da riješi meč

Košarkašice 12. u Evropi