Budućnost gost eks Ju velikanu, Jovanović: Cibona je ozbiljan protivnik

Tre Bel-Hejns na meču sa Cibnonom u prvom dijelu sezone, Foto: Budućnost Voli/Filip Roganović

Budućnost u suboru od 20 sati gostuje eks Ju veliknu – Ciboni u 21. kolu Admiralbet ABA lige.

“Vukovi” sa Tuškanca su u prošlom kolu su priredili senzaciju, srušili šampiona regionalne lige Crvenu zvezdu, nanijeli joj poraz nakon 17 utakmica.

“Plavi” u “Draženov dom” stižu sa pet pobjeda zaredom u ABA ligi, i nakon trijumfa nad Hapoelom u Evrokupu.

Budućnost je pobijedila Cibonu devet puta zaredom. Posljednji poraz ekipa je pretrpjela 16. decembra 2018. godine kada je u Zagrebu bilo 83:77.

“Mislim da Cibona ove godine, ne računajući ovu utakmicu protiv Zvezde koja je podvig, ima kontinuitet dobrih igara. Ove sezone u ABA ligi pružajaju dobre partije, neke utakmice dobijaju, neke gube ali su stvarno jedan ozbiljan protivnik”, rekao je u najavi meča trener Budućnosti Vladimir Jovanović.

Budućnost je u prvom meču ove sezone slavila 97:76.

“Sistem takmičenja je jako naporan za moju ekipu sa dvije utakmice nedeljno i zahtijeva da svaki meč shvatite jako ozbiljno, ali smo i prvoj utakmici u Podgorici prišli ozbiljno i pripremali smo se za Cibonu, međutim oni su odigrali jednu kvalitetnu utakmicu. Takvu utakmicu i očekujem u Zagrebu, pogotovo nakon meča sa Zvezdom koja će da ih motiviše da budu još bolji”, poručio je trener Podgoričana.

Tre Bel-Hejns poručuje da je ekipa u dobrom ritmu i da će se potruditi da osvoji nove bodove.

“Očekuju nas dvije veoma važne utakmice na strani. Vjerujem da će biti teška utakmica u Zagrebu. Cibona se osjeća dobro, upravo su savladali Crvenu zvezdu ali vjerujem da možemo doći do pobjede. Igranje na strani u ABA ligi je teško ali se nalazimo u dobrom ritmu i želimo da tako nastavimo”, rekao je košarkaš Budućnosti.

Partizan poražen u Gradu mode, Olimpija u igri za TOP 8,  Valensija namučila Real (VIDEO)

Golmanka Ana-Katrin Gigerih četvrto pojačanje Budućnosti