Budućnost protiv Arsenala, Đuričković: Da budemo koncentrisani, iskoristimo šanse i dođemo do gola

Foto: FK Budućnost

Budućnost sjutra gostuje tivatskom Arsenalu u Radanovićima u 15 sati, u okviru 24. kola Meridianbet 1. CFL.

Meč u Radanovićima igraće se bez prisustva publike, jer kako su danas saopštili iz FK Arsenal, “kotorska policija nije izrazila spremnost da obezbjeđuje utakmicu”.

„Arsenal je odlična ekipa, pričali smo o njoj kao iznenađenju prvog dijela sezone, a sada su to samo potvrdili. Nismo bili u Radanovićima od priprema, moguće je da teren neće biti u dobrom stanju i da će uslovi biti teški, a to realno predstavlja problem za nas, jer smo ekipa koja traži i igra pas“, poručio je defanzivni vezista Miomir Đuričković, koji je dodao…

„Međutim, bili uslovi otežani ili ne, nadam se da ćemo biti koncetrisani kada dođemo u prave šanse“.

Đuričković je siguran da će „plavi“ imati svoje prilike protiv tima koji nas je zimus na pripremama savladao 3:1, ali od koga smo u prvenstvu bili bolji oba puta – 4:0 u Kotoru, 2:0 pod Goricom.

„Bitno je da budemo skoncetrisani, da iskoristimo šanse koje stvorimo, a kada se dođe do prvog gola, lakše je i igrati i sačuvati rezultat“, jasan je 25-godišnji vezista

Đuričković je protiv Dečića ušao sa klupe (1:0), dok je u derbiju sa Sutjeskom (1:1) bio jedan od najboljih na terenu – njegova energija će i sjutra biti potrebna „plavima“.

„Zadovoljan sam igrama, ali svi mi stavljamo kolektiv ispred svega. Svi mi imamo individualne želje i motive što je normalno, ali kolektiv i ekipa su ispred svega. Ostajemo fokusirani na ekipu i zajednički rezultat“.

Okršaj sa Arsenalom i ubrzani ritam CFL jednostavno tjera igrače da zaborave prethodno kolo, ali odjeci derbija su još snažni – „plavi“ su još jednom mogli da slave protiv velikog rivala iz Nikšića.

„Mislim da smo pri rezultatu 1:1 možda mogli da dodamo još malo više gasa, jer smo bili svježiji u odnosu na Sutjesku. Međutim, kao da smo se negdje zadovoljili nakon gola iz prekida. Iskreno, mogli smo da postignemo još jedan gol ili makar da stvorimo par ozbiljnih situacija i da pokušamo“, poručio je Đuričković.

A derbi je opravdao epitet derbija, jer je atmosfera na stadionu bila odlična, a posebno je bilo raspoloženo oko 3.000 navijača. Međutim, „plavo – bijeli“ u Radanovićima – odlukom domaćina ili već nekog drugog – neće imati pomoć ni publike, ni najvatrenijih navijača „Varvara“.

„Naravno da će nam faliti“, govori Đuričković, pa se nadovezuje…

„Prvo, želim da im se zahvalim na svemu što rade, pomažu nam na svakoj utakmici. Nedostajaće nam sigurno, a iskreno se nadam da ćemo ostvariti pobjedu, uzeti tri boda i da će to biti pozivnica da dođu u što većem broju na utakmicu sa Jedinstvom“, jasan je Đuričković. 575840

“Ajkule” protiv Gruzije otvaraju Svjetski kup

Budućnost ponovo bolja od Hapoela, borba za 4. mjesto se nastavlja