Đuričković: Vjerujemo da možemo proći u 1. kolo

Đuričković, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti sjutra (21) protiv Brejdablika igraju za plasman u prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Plavi” su u polufinalu eliminisali Atletik Eskaldes (3:0) i sada će igrati protiv domaćina turnira, starog rivala iz evrokupova.

“Imali smo dug put do Islanda, odigrali korektnu utakmicu u polufinalu protiv prvaka Andore i u finale ulazimo sa velikom željom da nastavimo put u Ligi šampiona. Svi se držimo zajedno, vjerujemo u trijumf i nadamo se da ćemo obradovati sve naše navijače”, poručio je vezista Miomir Đuričković za klupski sajt.

Brejdablik je prvak Islanda, nalazi se u takmičarskom ritmu, a nakon 13 kola je na 3. mjestu sa deset bodova manje od prvoplasiranog Vikingura.

“Brejdablik poznajemo odlično, znamo da su fizički izuzetno spremna ekipa, kao i da su tehnički poktovan tim. Najveća prednost rivala je što je gro igrača dugo godina zajedno, što znači da se dobro poznaju”

Đuričković je bio strijelac u prvom meču na Islandu.

“Srećan sam zbog gola, ali još više zbog visokog trijumfa ekipe, jer ubjedljiva pobjeda uvijek pozitivno utiče na samopouzdanje ekipe. Imamo ogromnu želju i motiv, sa nestrepljenjem čekamo finale i vjerujem da ćemo utakmicu sa Brejdablikom riješiti u svoju korist”, poručio je Miomir Đuričković.

Alimpijević na klupi Bešiktaša

Škatarić zlatni, Ilinčiću bronzana medalja