Sutjeska protiv Jezera otvara sezonu, Brnović: Želimo uspješno da otvorimo sezonu

Foto: FSCG

Aktuelni osvajač Kupa -Sutjeska počinje sezonu u Meridianbet Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Nikšićani od (20h) u Beranama igraju sa Jezerom, ekipom koju nije uspjela da savlada u gostima prošle sezone (poraz 1:0 i remi 0:0).

“Jezero je znatno promijenilo igrački kadar ove sezone. Sa njima smo imali dosta problema i prošle sezone – u Beranama ih nismo pobijedili, ali vjerujem u momke i siguran sam da ćemo doći do pobjede na startu prvenstva”, rekao je trener Sutjeske Nenad Brnović.

Jezero je jedan dio prošle sezone provelu u vrhu tabele, ipak u finišu je tek u posljednjem kolu ovjeren opstanak, bez baraža.

“Kompaktna je ekipa, dosta brza, mlada… Neće biti lako. Mi imamo par povrijeđenih igrača na koje ne možemo da računamo – to su Vladan Giljen i Božo Marković koji će odsustvovati najmanje mjesec i po dana. Nemamo veliki roster da nešto možemo puno da promijenimo. Sigurno nećemo potcijeniti Jezero, ali želimo da uspješno otvorimo sezonu. Ovo je jedno od težih gostovanja za nas bilo prošle godine”, kaže Brnović.

Mladi reprezentativac Igor Pajović poručuje da će ekipa u Beranama uraditi sve kako bi na startu osvojila tri boda.

“Trenutno je najbitnije da smo prošli u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Sada smo fokusirani na domaće prvenstvo. Nismo imali vremena za odmor, ali želimo sezonu u domaćem šampionatu da otvorimo pobjedom”, kazao je Pajović.

Kolbi Ros novi plej Budućnosti

Srbija u četvrtfinalu, slijedi meč sa Italijom