Pletikosić pred šampionat: Cilj da prođemo grupu

Prvi cilj ženske rukometne reprezentacije Crne Gore na predstojećem šampionatu svijeta je da prođe grupu, a bilo bi odlično ako bi to ostvarila sa maksimalnim učinkom, kazala je srednji bek Matea Pletikosić.

Crnogorske rukometašice priprema se u Podgorici za Svjetsko prvenstvo, koje otvara 30. novembra duelom protiv Kameruna u Helsingborgu.

Za petak planiran je put za Poreč, gdje će protiv domaćina Hrvatske i Konga, imati generalnu probu pred nastup na planetarnoj smotri.

Rivali u grupnoj fazi, osim Kameruna, biće im Paragvaj i Mađarska, a u glavnu rundu plasiraće se tri prvoplasirane selekcije.

Pletikosić je kazala da nemaju mnogo vremena za pripreme, navodeći da je tako bilo i uoči prethodnog prvenstva.

“Ekipa će biti izmijenjena, ali tu smo da se borimo za ovaj grb i igramo kao tim. Moramo da damo sve od sebe kao i na Evropskom prvenstvu, a najvažnije je da šampionat otvorimo na pravi način. Kamerun je prvi protivnik, a nemamo mnogo iskustva u duelima protiv takvih timova. Moramo se dobro pripremiti i dati sve od sebe”, rekla je Pletikosić.

Pletikosić je naglasila da su Itana Grbić i ona i ranije imale veliku odgovornost, a da sada moraju preuzeti još veći teret.

“Moramo dati sve od sebe i da budemo liderke ove ekipe”, rekla je Pletikosić.

Pivot Bobana Klikovac kazala je da joj je čast što ima priliku da brani boje svoje države.

“Tu sam da pružim dobre partije kao što je to slučaj u klubu i dam doprinos dobrim izdanjima i rezultatima reprezentacije. Želimo da opravdamo dobar rezultat koji je ostvaren na posljednjem Evropskom prvenstvu, ali i svih prethodnih godina tokom kojih je Crna Gora igrala značajnu ulogu na najvećoj sceni”, rekla je Klikovac.

Komentarišući rivale u grupi, ona je kazala da je Mađarska na papiru glavni konkurent u grupi.

“Ne smijemo da potcijenimo ni ostala dva rivala. Kamerun je trenutno u fokusu, to je atipičan protivnik, ne igraju evropski rukomet, tako da ćemo morati dobro da se pripremimo. Uz ozbiljan i maksimalan pristup, možemo da ispunimo cilj”, rekla je Klikovac.

Mirko Vičević selektor Slovenije

Stonoteniserima Luče šest medalja