Petar Kusovac za Sportski.me: Teodo je zdrava košarkaška priča

Košarkaški klub Teodo je ove sezone napravio ozbiljan zaokret na organizacionom i igračkom planu.

Tivćani su stvorili respektabilan tim i najavili iskorak u sezoni u kojoj pored domaće nastupaju i u Balkanskoj ligi.

Ambiciozan projekat prepoznao je i Petar Kusovac – lider tima, potencijalni reprezentativac Crne Gore za Sportski. me kaže, da je povratak u Boku bio pravi potez.

“Odlučio sam da se vratim kući zbog cijele situacije sa koronom i u dogovoru sa novom upravom Teoda sam shvatio da prave lijepu i zdravu priču i moram priznati da nisam pogriješio”,kazao je Kusovac.

Teodo je trenutno u sredini tabele u domaćem šampionatu, koji je najjači ikad. Čak pet klubova konkuriše za visok plasman i vizu za ABA ligu naredne sezone.

Foto: Privatna arhiva

I Teodo će strpljivo čekati svoju šansu…

“Liga je mnogo jaka. Na papiru su ekipe koje igraju ABA 2 ove godine jače od nas ali ćemo se boriti da ih pobijedimo, kako njih tako i ostale ekipe”, kazao je Kusovac koji je prvi strijelac šampionata, na četiri meča je ubacio čak 85 poena…

“To naravno imponuje ali mi je mnogo važnije da moja ekipa pobjeđuje i da imamo odličnu poziciju kako u našoj ligi,  tako i u Balkanskoj. Bilo bi lijepo kaad bih na kraju ja ostao na prvoj poziciji a Teodo bio u vrhu”, nastavlja Kusovac.

Tivćani i u Balkanskoj ligi imaju dobru poziciju. Može da bude i bolja, ako “žuti” danas uzmu brejk u Bugarskoj od 17.30 protiv Beroe u Staroj Zagori.

.”Cilj je da igramo dobro iz utakmice u utakmicu i na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Balkanska liga je ove godine kvalitetna. Igramo mnogo jake utakmice i sad se nalazimo u poziciji da sami odlučujemo o prolasku u drugi krug – gdje bi se sastali sa najboljim ekipama iz Izraela”, rekao je 27-godišnji Kusovac.

Valensija srušila Barselonu, odlična partija Dubljevića

RSCG i Elektroprivreda nastavili sponzorsku saradnju