Budućnost nosilac na žrijebu za Ligu šampiona

FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti sjutra (12.00) saznaće ime protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a uoči žrijeba trener crnogorskog šampiona, Mladen Milinković kazao je da nema posebnih želja.

Budućnost je u grupi nosilaca, a potencijalni rivali su Riga (Letonija), Helsinki (Finska), Linfild (Sjeverna Irska), Fola Eš (Luksemburg), Šahtjor Soligorsk (Bjelorusija), Nefči (Azerbejdžan), Makabi Haifa (Izrael), Konan Kej (Vels), Šamrok (Irska), Valur (Island), Bodo/Glimt (Norveška), Mura (Slovenija), Teuta (Albanija), Borac Banja Luka (Bosna i Hercegovina), Hibernijan (Malta) i pobjednik preliminarne runde LŠ (Toršavn (Farska ostrva), Priština (Kosovo), Inter (Andora), Folgore (San Marino)).

“Nemam nekih posebnih želja. Volio bih da imamo više sreće nego prošle godine, jer smo imali šansu da dobijemo nekog lakšeg protivnika, a izvukli  smo Ludogorec. Po prvi put smo nosioci, možda su očekivanja veća, ali bi stvarno bilo lijepo da nam se žrijeb posreći i da preskočimo prvu rundu kvalifikacija. Plasman u narednu fazu bi uticao na samopouzdanje. Prošle godine smo izgubili, ali nam je utakmica protiv Ludogoreca značila i to smo pokazali protiv Astane. Vjerujem da bi ove sezone u slučaju prolaska efekat bio pozitivan, samopouzdanje bi poraslo, a i bilo bi lakše u nastavku jer bismo imali obezbijeđenu dobru poziciji u Ligi konferencija“, poručio je Milinković.

Budućnost je prošle srijede počela pripreme, a Milinković je na jutrošnjem treningu prvi put na raspolaganju imao sve igrače nakon što su se sa odmora vratili Miloš Dragojević, Miloš Raičković, Igor Ivanović, Andrija Ražnatović, Lazar Mijović, Anto Babić i Petar Vuković (Bogdan Milić se vratio ranije).

Ekipu ove nedjelje očekuju dvije prijateljske utakmice – protiv OFK Nikšić na Starom aerodromu u srijedu u 18.00 i sa albanskom Vlaznijom na Gradskom stadionu pod Goricom (subota, 20.00).

“Nadam se da će momci i u narednom periodu biti odgovorni i profesionalni i da će nas zaobići povrede. Prvo igramo protiv OFK Nikšić, a utakmica protiv Vlaznije će biti dobra provjera. To je tim koji je osvojio Kup u Albaniji i koji je zbog gol razlike izgubio titulu“, poručio je Milinković.

“Novajlije“ na treninzima “plavih“ su napadač Mitar Globarević, lijevi bek Petar Vuković i štoper Amir Muzurović – centarfor se vratio sa pozajmice iz Bokelja gdje je u Drugoj ligi postigao pet golova, lijevi bek je odigrao odlično na pozajmici u Jezeru, dok je Muzurović stigao iz OFK Titograd.

“Mitar je trenirao sa nama posljednju nedjelju u prošloj sezoni, pratili smo ga i svakako se vidi želja i volja. Mlad je momak koji traži mjesto pod suncem. Vuković je takođe dosta trenirao sa nama, igrao je standardno dobro, sada je igrao za reprezentaciju, tu je da pokuša da se izbori za svoju minutažu. Muzurović je kvalitetak momak igrački i ljudski, na njemu je da se adaptira i opusti kako bi pokazao sve što posjeduje“, jasan je Mladen Milinković.

Brzina relativan pojam

Pionirke Trebjese osvojile titulu prvaka Crne Gore