Budućnost u Finskoj bez Ivanovića

Fudbaleri Budućnosti sjutra (18.00) u gostima protiv Helsinkija igraju prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

“Plavi” danas putuju za Finsku, ali bez Igora Ivanovića, koji zbog povrede zgloba propušta sjutrašnji meč.

Ivanović je juče trenirao, želio je da igrao, ali je povreda bila jača.

Ipak, i bez Ivanovića, Budućnost vjeruje da može do dobrog rezultata u prvom meču.

„Helsinki je odlična ekipa, nalazi se u pozitivnom nizu pošto je upisao 10 pobjeda i jedan remi u tamošnjem prvenstvu, tako da su tim za respekt. Protivnik ima odlične pojedince, posebno u napadu, ali ne idemo tamo da samo odigramo utakmicu, nego da napravimo pozitivan rezultat pred revanš u Podgorici“, rekao je fudbaler Budućnosti, Miomir Đuričković.

Danas će, nakon dolaska u Helsinki, Budućnost trenirati na Bolt areni.

„Kao što sam rekao, Helsinki ima dobre individualce u napadu na čelu sa Braunom koji igra lijevo krilo. Ali, radili smo dobro, uradićemo sve da napravimo dobar rezultat“.

I defanzivac Anto Babić zna da je Helsinki u dobroj formi, da trenira i igra svakodnevno na vještačkoj podlizi…

„Znamo da je pred nama teška utakmica, Helsinki kao šampion korača ka novoj tituli u aktuelnoj sezoni, dokazuje da je najbolja ekipa u Finskoj“, svjestan je Babić.

HJK je u novoj sezoni od moguća 33 boda osvojio 30 uz gol razliku 22:5.

„Sve evropske utakmice su teške, ali igraju se dvije utakmice, pred nama je prvo poluvrijeme koje ćemo, nadam se, završiti uspješno“.

Helsinki je u punom takmičarskom ritmu, ali…

„Naša šanska je timska igra, dobra atmosfera i timski duh koji posjedujemo. Svi smo pozitivni i nadam se dobrom rezultatu“, poručio je Babić.

Micić: Neočekivana situacija mi se desila, čuće se…

Dangerous pobjednik turnira u Podgorici