Povratak šampiona

Foto: MotoGP/Twitter

Piše: Igor Hrvatin

Fabio Kvartararo dodao je gas u pravom trenutku i na dominatan način pobjedio je u Portugalu  u nedelju na četvrtoj trci Moto GP šampionata. Trijumfom je “El Diablo” poslao poruku konkurenciji da ne odustaje i da svoju prošlogodišnju titulu ne planira da tek tako preda u ruke nekome od svojih oponenata.

Pisali smo već na kakvom motoru vozi mladi Francuz, smatram da je Jamaha još uvjek korak iza konkurencije, tome najbolje svjedoči učinak Kvartararovog timskog kolege, Frančeska Morbidelija. Italijan, na istoj mašini u poslednje tri trke zauzeo je sledeće pozicije,  13 (Portugal), 16 u Americi, dok trku u Argentini, Morbideli nije ni završio. Postoji stara izreka, nikada ne treba potcjenjivati srce šampiona, jer očigledno Fabio vozi na nekim većim obrtnim momentima.

Ostatak karavana

Podijumska postolja na stazi “Algrave” osvojili su vozač “Pramak Dukatija” Žoan Zarko i Aleš Espargaro na Apriliji. Međutim to nije kompletna slika zadnjeg vikenda, jer borba za drugo i treće mjesto bila je lavovska, te su osim pomenutih vozača,  za podijumska mjesta bili bitku i još neki momci: Joan Mir, Aleks Rins i Dzek Miler. U jednom trenutku u žaru trkanja i velike borbe vozač fabričkog Dukatija Džek Miler, pokušao je kasnim kočenjem da uzme poziciju od Spanca. Prilikom tog manevra, njegov motor je proklizao i on je slobodno možemo reći “pokupio” sa staze Joana Mira.

Foto: MotoGP/Twitter

Australijanac je tako sebe i kolegu sa Suzukija skupo koštao, jer su možda i ostali bez podijumskog mjesta, zahvaljujući pre-agresivnoj vožnji Milera. Dok se vodila bitka za pozicije od drugog go petog mjesta uz sav pomenuti haos, Kvartararo je vozio sam svoju Jamahu, postavivši novi rekord staze u Portugalu. Fabio je pobjedom izbio na čelo generalnog plasmana te uz još jedan podijum sa druge trke on trenutno ima 69 poena koliko i drugoplasirani Aleks Rins. Enea Bastijanini , treći u plasamanu sa 66 poena imao je vikend za zaborav, pao je mladi Italijan u krivini broj osam i tu je bio kraj za “Beštiju” u  Portugalu. Posljednju trku osim toliko pominjanog Kvartarara, obilježila su i još dva vozača, Aleks Rins i Frančesko Banjaja. Ne znam od koga prvo da počnem, možda od Rinsa koji je startovao 23 na gridu i samo u prvom krugu Španac je uspio da se maestralnom vožnjom probije do 10 pozicije.

Foto: MotoGP/Twitter

Na kraju trke bio je četvrti i možda mu je ostao gorak ukus u ustima, jer da ga je još malo sreća pogledala,  mogao se on naći na nekom od stepenika na podijumu. Na kraju dolazimo do Frančeska Banjaje, prošle sezone vice šampion, momak koji je u pojedinim trkama blistao, svi se sjećamo njegovih bravura i duela do posljednjih krivina sa Markom Markezom i Kvartararom iz kojih je Banjaja izlazio kao pobjednik.  Frančesko je bio jedini koji se suprostavio Francuzu na dostojanstven način u njegovom pohodu na titulu. Očekivalo se mnogo od popularnog “Peka” ove sezone. Kao da je sav taj pritisak, slomio Italijana. Ne liči na sebe, u generalnom plasmanu je 10. nema podijum na prethodne četiri trke, nije konstantan, pravi greške i često ispada sa staze kako u kvalifikacijama tako i na trkama. Tokom posljednjeg vikenda, Banjaja je u subotu ponovo izgubio kontrolu nad svojim motorom, tako da nije mogao da postavi kvalitetno vrijeme za nedelju. Našao se na začelju tabele i što je još teže za njega, nakon pada bilo je upitno da li će biti sto posto spreman za trku.

U nedjelju je 25-šnjak rodom iz Torina, podsjetio na svoje najbolje trke iz prošle sezone, sa poslednjeg mjesta dokotrljao se do osme pozicije i tako zaradio vrijednih osam poena. Sezona nije izgubljena za njega, jer kao što vidimo, iz nedelje u nedelju iz trke u trku imamo novog pobjednika, različite vozače na podijumima a i ostali prave greške.

Foto: MotoGP/Twitter

Banjaja ima još uvijek vremena da počne da niže uspjehe za italijanski tim. Jasno je i da nije lako voziti za “Dukati”, da napravim paralelu sa Formulom 1, to vam je kao da vozite za “Ferari”, italijanska javnost i mediji očekuju rezultate i onda kada bolid ili motocikl nisu na najboljem nivou. Pritisak je nevjerovatan i mladi vozači mogu da posustanu. Bože moj, ni veliki “Doktor”, Valentino Rosi nije imao sjajnu epizodu sa ekipom iz Bolonje. Dukati je vjerovatno najbrži motor u šampionatu, ali je i kao divlji mustang, nepredviv i može da vas zbaci iz sedla u svakom momentu. Očigledan je problem koji imaju nakon pravca i ulaska u krivinu, kada stabilnost prednjeg točka nije najbolje riješena. Ali šta je tu je , ni ostali nisu bez nedostataka, šta da kažu Mark Markez sa svojom Hondom ili Fabio sa fabričkom Jamahom.

Zaključak je sljedeći, za obožavaoce Moto GP biće jako uzbudljivo, siguran sam da će biti još neizvjesnih trka i spektakularnih borbi za plasman. Nećemo morati puno da čekamo jer se već ovog vikenda vozi VN Španije na stazi Herez.

Odbojkašice Budućnost Volley-a ostale u Prvoj ligi

"Ajkule" na startu sa Francuskom, Gojković: Cilj je pobjeda, šanse su velike