Janković: Uslovi na terenu nisu bili jednaki; Božović: Očekujem još bolji Dečić

Foto: Telekom 1. CFL

Dečić i drugu sezonu zaredom nije uspio da osvoji Kup. Tuzani su izgubili od Budućnosti, kao i prošle godine, a trener Vladimir Janković kazao da uslovi za igru nisu bili jednaki.

“Mi nijesmo bili ravnopravan rival. Da biste bili ravnopravan rival morate da imate jednake uslove na terenu. Smatram da nijesmo imali jednake uslove na terenu – da je na našoj polovini trava bila možda malo viša, a da je na polovini Budućnosti trava bila malo niža. Malo sam sarkastičan, naravno iziritiran ovom predstavom. Neću da komentarišem ništa više. Žao mi je, sportista sam, trudim se da budem pozitivan primjer ponašanja u sportu. Čestitam mojim momcima na vrhunskoj borbi, vrhunskoj utakmici. Jednostavno nije trebalo da večeras pobijedimo”, rekao je Janković poslije meča za RTCG.

Na pitanje novinara RTCG-a da li će ostati u Dečiću, Janković je odgovorio:

“Nakon ove utakmice, iskreno da Vam kažem, velika je dilema. S obzirom na to da sam pod emocijama sačekaću dan, dva, tri i donijeću odluku o tome”, rekao je Janković.

Jedan od najboljih u ekipi Dečića bio je Draško Božović, koji je u Tuzi stigao nakon što je raskinuo ugovor sa ekipom Budućnosti prošlog ljeta.

“Nismo bili u podređenom položaju. Mislim da smo imali više šansi za pogodak. Nismo ih iskoristili, Budućnost jeste i ja im čestitam na odbranjenom Kupu. Atmosfera je bila izvanredna, bilo je uživanje igrati. Priželjkivali smo trofej u Kupu. Na kraju – izborili smo izlazak u Evropu i možemo da budemo zadovoljni. Dečić će naredne sezone da pokaže pravu snagu i očekujem još bolji Dečić”, poručio je Božović.

Budućnost osvojila Kup, Ćuković pogodio za trofej

Nedović: Ginuli smo za svaku loptu i zasluženo osvojili trofej